Help center > Site inhoud

Facebook Like-knop toevoegen

Het is mogelijk om op je website een Facebook Like-Button te plaatsen. Let wel op dat dit alleen kan voor Facebook pagina’s en niet voor Facebook profielen. Hoe het precies zit met Facebook profielen en pagina’s kun je op de volgende pagina vinden: https://nl-nl.facebook.com/help/175644189234902.

Plaatsen van een Like-Button:

Ga naar de Facebook pagina waarvoor je de Like-Button wilt. Kopieer vervolgens de URL hiervan:

Facebook URL

Ga daarna naar de volgende pagina: https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-button

Plak bij "URL to Like" de URL die je net hebt gekopieerd:

URL to Like

Klik vervolgens op "Get Code":

Get Code

Klik op "IFrame":

IFrame Like Button

Kopieer het stukje code dat je te zien krijgt:

Like Button Code

Ga vervolgens naar de Editor

Sleep een HTML element naar je site:

Klik op het zojuist gemaakte HTML element:

Nu opent de toolbox. Klik in de toolbox op "Bewerken":

Plak in de pop-up de code die je zojuist had gekopieerd van Facebook:

Code for Like Button

Klik op "Opslaan"

Je hebt nu een Like-Button toegevoegd aan je site. Ben je niet tevreden over de plaats van je Like-Button? Dan kun je op de volgende pagina uitleg krijgen over hoe je de Button kunt verplaatsen: elementen verplaatsen