Element: YouTube

Gebruik het Youtube element om video's op je site te plaatsen. Het is niet mogelijk om video's direct naar Simpsite te uploaden. Upload je filmpje eerst naar YouTube en voeg deze daarna in door deze handleiding te volgen.

Youtube element toevoegen

Sleep het YouTube element naar je site:

Nadat je dit hebt gedaan verschijnt er een grijze afbeelding met daarin het YouTube logo. Klik in het blauwe kader.

Nu opent de toolbox. In het tekstvak kan je instellen welke video er getoond moet worden:

Type in dit tekstvak een volledige url van een video, of alleen een YouTube ID. In dit voorbeeld kopiëren we een url van een YouTube video en plaatsen deze in het tekstvak.

Eerst bezoeken we YouTube en kopiëren de url van de video die we op de site gaan plaatsen:

Let er op dat je de volledige url kopieert, zoals hieronder wordt getoond:

Plak de gekopieerde url in de toolbox en klik daarna op het vergrootglas:

Nu wordt de video op je site getoond:

Youtube element opties:

1. Uitlijning: links, midden of rechts uitlijnen van de video
  2. Formaat: het formaat van de video. Kies automatisch om de video de volledige grootte van het elementen te laten aannemen
  3. Vanzelf afspelen: laat de video vanzelf afspelen als iemand de pagina bezoekt. Let op, deze functie kan hinderlijk voor bezoekers zijn
  4. Afstand: de afstand van een video tussen andere elementen