Blog toevoegen

Het aanmaken van een blog pagina

Ga naar de website editor en klik op "Pagina's" in het bovenste menu:

Het pagina tabblad opent. Klik hier op de knop "Pagina maken":

Klik in het zwarte menu op de knop "Blog pagina":

Een pop-up verschijnt waar je de paginanaam van je blog kan kiezen. Dit dit voorbeeld noemen we onze blog: "Blog":

Klik hierna op de knop "Maken". De pagina zal worden toegevoegd in het overzicht. Klik de op de naam van de pagina om de blog te bewerken:

Artikelen toevoegen

Open een blog pagina (zoals hierboven uitgelegd) en klik op de knop "Nieuw artikel" linksboven:

Nu wordt er een nieuw artikel toegevoegd. Je nieuwe artikel zal worden uitgelicht. Kies uit de vier elementen om inhoud aan je blog toe te voegen. In dit voorbeeld slepen we een tekst element naar ons artikel:

Stop met slepen zodra de gele balk verschijnt:

Op deze manier kan je een artikel vullen met verschillende elementen. Klik op "Klaar" linksboven als je klaar bent met het schrijven van je artikel.

Een artikel bewerken

Als je een artikel hebt toegevoegd en later weer wilt bewerken klik je op het betreffende artikel. Eerst zal er een grijs kader om het artikel verschijnen:

De datum van een artikel aanpassen

Klik op het artikel waarvan je de datum wilt aanpassen. Klik daarna op de datum onderaan het artikel:

De datumkiezer zal openen. Selecteer hier de gewenste datum:

Klik linksboven op "Klaar" op de wijziging op te slaan.

Een artikel verwijderen

Klik op het artikel dat je wilt verwijderen. Klik daarna rechtsboven op de tekst "Verwijder artikel":

Beestig hierna dat je het artikel inderdaad wilt verwijderen.

Blog instellingen aanpassen

Klik rechtsboven op een blog pagina op de knop "Instellingen":

1. Artikelen tonen: het aantal artikelen per pagina
  2. Reacties toestaan: geef bezoekers de mogelijkheid om een reactie achter te laten onder de artikelen van je blog