Link maken

Het is mogelijk om vanaf een titel, tekst, afbeelding en knop element een link te maken. Hier zullen we beschrijven hoe je een link maakt vanaf een tekst element, maar de procedure is voor alle elementen hetzelfde.

Houd er rekening mee dat er niks gebeurt als je op een link klikt in de editor zelf. Links werken alleen als je je site aan het bezoeken bent.

Link in tekst element maken

Zorg ervoor dat je een element met tekst hebt toegevoegd en selecteer de tekst waarvan je een link wilt maken:

Klik daarna op het icoon met de schakel uit de zwarte balk boven het element:

Nu opent een pop-up met vier verschillende opties om naar toe te linken. We gaan ze hieronder een voor een langs.

Linken naar een andere website

Vul in het invulveld de url in van de website in waar de link naar toe moet gaan. Klik het selectieveld "Nieuw scherm" aan om de link te laten opnemen in een nieuw browserscherm. Op deze manier verlaten bezoekers je website niet door op een link te klikken.

Linken naar een andere pagina

Selecteer in het selectieveld naar welke pagina je toe wilt linken:

Linken naar een bestand

Klik op de knop "Kiezen" en selecteer het bestand waar je naar toe wilt linken in het bestandsbeheer. Meer informatie over het bestandsbeheer.

Link naar een e-mailadres

Door een link te maken naar een e-mailadres open je het mailprogramma op de computer van je bezoekers. Zo kunnen ze direct een e-mail sturen.

Link verwijderen

Verwijder een link door de link pop-up te openen en dan op de tekst "Verwijder link" te klikken. Als je de link in een tekst of titel element wilt verwijderen dien je eerst met de cursor de link aan te klikken.