Help center

Je website vertalen

De website vertaal functie is beschikbaar vanaf het Business pakket

Met de vertaal functie is het mogelijk om je site beschikbaar te maken in meerdere talen. Bezoekers kunnen de gewenste taal selecteren vanaf het menu op je site. In totaal kan je zeven verschillende talen toevoegen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees. Voordat je een taal kan toevoegen moet je een domeinnaam aan je site hebben gekoppeld. 

Talen worden als vlaggetjes in het menu van je site geplaatst. In het volgende voorbeeld zijn drie talen toegevoegd: 

 

Je eerste taal toevoegen

De eerste taal die je toevoegt aan je site is de standaard taal. Dat betekent dat bij het bezoeken van je site, deze taal automatisch wordt geselecteerd. Daarnaast worden alle pagina's die je reeds op je site hebt, automatisch aan de eerste taal gekoppeld. 

Op je eerste taal toe te voegen ga je eerst naar het instellingen tabblad: 

Klik nu in het menu op Vertalen:

Voeg je eerste taal toe via de knop Taal toevoegen:

Standaard is Nederlands geselecteerd als eerste taal. Via de instelling Koppelen is het mogelijk om een extra domeinnaam te koppelen aan een taal. Voorlopig laten we deze instelling uit. Klik nu op Opslaan:

Nu is Nederlands als taal toegevoegd. Omdat dit je eerste taal is worden alle pagina's op je site automatisch aan deze taal gekoppeld.

 

Extra taal toevoegen

We gaan nog een taal toevoegen:

Nu voegen we Engels toe als taal:

Nu hebben we twee talen aan onze site toegevoegd. Je kan op de zelfde manier extra talen toevoegen aan je site. Het is niet mogelijk om dezelfde taal twee keer toe te voegen. 

 

Pagina's aan taal koppelen

We hebben hierboven twee talen gemaakt. Nu gaan we pagina's aan deze talen koppelen. Hiervoor gaan we naar het Pagina's tabblad:

 

Er is rechtsboven een mogelijkheid verschenen om een taal te selecteren. Automatisch wordt de eerste taal geselecteerd. In dit voorbeeld is dat Nederlands. Op deze site hebben we nu vier pagina's, ook in het Nederlands. Om deze pagina's te vertalen naar het Engels, gaan we deze pagina's kopiëren. Doe dat door op het kopieer icoontje te klikken:

Nu kiezen we de taal waarnaar we deze pagina willen kopiëren. Wij selecteren hier Engels. Klik daarna op Kopieren: 

Nu is de pagina automatisch aan het Engelse menu toegevoegd. Het Engelse menu wordt getoond door de taal te selecteren bij Toon menu taal: 

 

Door op de pagina naar te klikken kunnen we de pagina bewerken. Nu kan je zelf de tekst op de pagina vertalen. Eventueel kan je de tekst in een vertaal machine als Google Translate plaatsen. Let er wel op dat vertaal machines fouten kunnen maken, het is dus zaak om de tekst altijd zelf te controleren. 

 

Taal kiezen

In het menu van je site zie je nu vlaggetjes van de talen die je hebt toegevoegd. Door op een van deze vlaggetjes te klikken kan je de taal van je site wijzigen. Voor elke taal die je toevoegt, zal er automatisch een vlaggetje in het menu worden geplaatst: 

 

Standaard taal wijzigen

Als je site wordt bezocht zal de eerste taal automatisch worden getoond, dit is de standaard taal. Je kan de standaard taal wijzigen door een andere taal bovenaan te slepen in het instellingen tabblad. Doe dit door te slepen op het icoontje met de drie strepen. In het volgende voorbeeld is Spaans de standaard taal:

 

Extra domeinnaam koppelen

Het is mogelijk om een extra domeinnaam aan een taal te koppelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een .com domeinnaam automatisch naar de Engelse versie van je site door te sturen. 

Maak een nieuwe taal, of bewerk een taal door op het bewerk icoontje te klikken: 

 

Selecteer nu het vakje: Extra domeinnaam. Kies daarna de domeinnaam waar je deze taal aan wilt koppelen. Je kan een domeinnaam aan maximaal één taal koppelen. Je kan vanaf hier ook een extra domeinnaam registreren door "Nieuwe domeinnaam registeren" te selecteren. Nadat je een nieuwe domeinnaam hebt geregistreerd kan het tot 12 uur duren voordat je deze kunt koppelen. 

Klik na het kiezen van je domeinnaam op Opslaan.

Wachtwoord aanvragen
Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail met verdere instructies
Vul alle velden in
Wachtwoord vergeten?

Nu een site maken

Site maken
Het siteadres is helaas al bezet
Doorgaan
Het siteadres is helaas al bezet